Eksoottinen hedelmäsalaatti ja hunajajogurtti

Tästä hedelmäsalaatista tulee kaikkein parasta, jos käytät williams- tai japanilaisia nashipäärynöitä.

Kuudelle

  • 2 päärynää
  • ½ papaija
  • 1 mango
  • 1/4 ananas
  • 1 dl kivettömiä kirsikoita

Hunajajogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 sitruunan kuori
  • tilkka sitruunamehua
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa

Tarjoiluun

  • 4 biscotti-korppua

Valmistusohje

1. Hunajajogurtti: Valuta jogurttia 1-2 tuntia kahvinsuodattimessa. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista muutama tippa mehua. Sekoita sitruunankuori, -mehu ja hunaja valuneeseen jogurttiin.

2. Kuori ja poista siemenet/siemenkodat hedelmistä. Leikkaa puumainen keskus ananaksesta ja halkaise kirsikat keskeltä. Kuutioi muut hedelmät 2x2 sentin kokoisiksi paloiksi ja sekoita ne keskenään kulhossa.

3. Rouhi korput morttelissa. Täytä kauniit lasit salaatilla, lusikoi päälle jogurttia ja koristele biscottimuruilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.