Eksoottinen hedelmäsalaatti ja hunajajogurtti
Tästä hedelmäsalaatista tulee kaikkein parasta, jos käytät williams- tai japanilaisia nashipäärynöitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 päärynää
- ½ papaija
- 1 mango
- 1/4 ananas
- 1 dl kivettömiä kirsikoita
Hunajajogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 sitruunan kuori
- tilkka sitruunamehua
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
Tarjoiluun
- 4 biscotti-korppua
Valmistusohje
1. Hunajajogurtti: Valuta jogurttia 1-2 tuntia kahvinsuodattimessa. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista muutama tippa mehua. Sekoita sitruunankuori, -mehu ja hunaja valuneeseen jogurttiin.
2. Kuori ja poista siemenet/siemenkodat hedelmistä. Leikkaa puumainen keskus ananaksesta ja halkaise kirsikat keskeltä. Kuutioi muut hedelmät 2x2 sentin kokoisiksi paloiksi ja sekoita ne keskenään kulhossa.
3. Rouhi korput morttelissa. Täytä kauniit lasit salaatilla, lusikoi päälle jogurttia ja koristele biscottimuruilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku