Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Seljankukkajäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä raikas jäädyke maistuu hyvin jälkiruokana tuoreiden mansikoiden kera.

Neljälle

  • 2 dl seljankukkamehutiivistettä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Sekoita mehu, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna, mutta älä keitä, ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kreemi paksunee. HUOM! Seos ei saa lainkaan kiehua.

2. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kreemiä silloin tällöin, kunnes se on täysin jäähtynyt. Vatkaa kerma. Sekoita sitruunankuori ja -mehu munaseokseen ja kääntele mukaan kerma.

3. Kaada taikina vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen, kunnes jäädyke on jähmettynyt. Ota esiin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke