Mansikkatorttu hyytelöllä

Sulavan maukasta.

1 torttuun

  • 125 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 pieni kananmuna

Kreemi

  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • noin ¾ l puolitettuja mansikoita
  • 2 dl punaviinimarjahyytelöä
  • halutessasi, 1-2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Lisää muna, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri kreemiksi, kuumenna se hiljalleen paksuksi samalla vatkaten. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilja.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala piirasvuoka, pistele pohja. Kääri reunalle alumiinifoliota, paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Sulata hyytelö, halutessasi kirschin kanssa, ja vatkaa sileäksi. Täytä piiraskuori kreemillä juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla, lusikoi päälle hyytelö.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!