Mansikkatorttu hyytelöllä
Sulavan maukasta.
1 torttuun
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 1 pieni kananmuna
Kreemi
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- noin ¾ l puolitettuja mansikoita
- 2 dl punaviinimarjahyytelöä
- halutessasi, 1-2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Lisää muna, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri kreemiksi, kuumenna se hiljalleen paksuksi samalla vatkaten. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilja.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala piirasvuoka, pistele pohja. Kääri reunalle alumiinifoliota, paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sulata hyytelö, halutessasi kirschin kanssa, ja vatkaa sileäksi. Täytä piiraskuori kreemillä juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla, lusikoi päälle hyytelö.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti