Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mestarillinen päärynätorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytä piiraskuori päärynällä, kreemillä ja pursotetulla mantelimassalla, ja saat satumaisen maukkaan tortun.

Neljälle-kuudelle

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 8 päärynänpuolikasta purkista, tai keitettyjä tuoreita

Kreemi

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 200 g mantelimassaa
  • 2 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.

2. Laita päärynänpuolikkaat piiraskuoreen. Vatkaa kerma, sekoita munaan kananmunat, sokeri ja maizena. Vatkaa valkuaiset ja sekoita mantelimassan kera. Pursota massa vuoan reunalle ja päärynöiden väliin. Kaada päälle kreemi. Paista kypsäksi 175 asteessa kunnes kreemi on jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka