Mansikkatorttu mantelipohjilla
Mansikkatortuista on varmasti yhtä monta versiota kuin mansikoita. Tämä on ylellisempi versio, täyteläisten mantelipohjien ja sitruskerman kera.
1 torttuun
- 6 kananmunaa
- 2 ½ dl jauhettuja manteleita
- 3 jauhettua karvasmantelia
- 1 ¾ dl kidesokeria
- ¾ dl korppujauhoja
- 1 rkl vehnäjauhoja
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- tuoreita mansikoita
- raastettua appelsiininkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota lautasenkokoinen kakkuvuoka huolellisesti.
2. Erottele 5 munan keltuaiset valkuaisista ja laita ne omiin kulhoihinsa. Viimeisen kananmunan rikot keltuaiskulhoon. Lisää 1 dl sokeria ja vatkaa voimakkaasti. Lisää mantelit, jauhot ja korppujauhot, vatkaa vielä muutama minuutti.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi lopun sokerin kera. Kääntele vaahto mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa pohja kahteen osaan. Vatkaa kerma ja sekoita siihen sitruunankuori.
5. Laita puolet kermasta pohjien väliin ja loput kakun päälle. Laita kermaan mansikoita, ripottele päälle appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti