Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkatorttu mantelipohjilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mansikkatortuista on varmasti yhtä monta versiota kuin mansikoita. Tämä on ylellisempi versio, täyteläisten mantelipohjien ja sitruskerman kera.

1 torttuun

  • 6 kananmunaa
  • 2 ½ dl jauhettuja manteleita
  • 3 jauhettua karvasmantelia
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • tuoreita mansikoita
  • raastettua appelsiininkuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota lautasenkokoinen kakkuvuoka huolellisesti.

2. Erottele 5 munan keltuaiset valkuaisista ja laita ne omiin kulhoihinsa. Viimeisen kananmunan rikot keltuaiskulhoon. Lisää 1 dl sokeria ja vatkaa voimakkaasti. Lisää mantelit, jauhot ja korppujauhot, vatkaa vielä muutama minuutti.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi lopun sokerin kera. Kääntele vaahto mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

4. Leikkaa pohja kahteen osaan. Vatkaa kerma ja sekoita siihen sitruunankuori.

5. Laita puolet kermasta pohjien väliin ja loput kakun päälle. Laita kermaan mansikoita, ripottele päälle appelsiininkuorta.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku