Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuohkea kakku kuin unelma, suloisesti mantelinmakuinen.

Kuudelle

  • 1 kg raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl maizenaa

Taikina

  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g mantelia jauhettuna
  • 5 karvasmantelia jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja paloittele raparperit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita sokeri ja maizena ja sirottele raparperien päälle. Laita uuniin, kunnes sokeri on sulanut. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää mantelijauheet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuais-manteliseokseen. Valuta raparperivuoasta nestettä, jos sitä on kertynyt liikaa. Levitä taikina raparperien päälle ja paista noin 30 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku