Raparperikakku
Kuohkea kakku kuin unelma, suloisesti mantelinmakuinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 kg raparperia
- 1 dl sokeria
- 3 tl maizenaa
Taikina
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g mantelia jauhettuna
- 5 karvasmantelia jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja paloittele raparperit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita sokeri ja maizena ja sirottele raparperien päälle. Laita uuniin, kunnes sokeri on sulanut. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää mantelijauheet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuais-manteliseokseen. Valuta raparperivuoasta nestettä, jos sitä on kertynyt liikaa. Levitä taikina raparperien päälle ja paista noin 30 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku