Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelikeksit ja vadelma-wasabikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 3 munaa
  • 200 g kokonaisia manteleita
  • 200 g tomusokeria
  • 400 g vehnäjauhoja

Kastike

  • 300 g vadelmia
  • wasabitahnaa
  • ½ dl sokerilientä

Valmistusohje

Vatkaa kulhossa munat ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mantelit ja vehnäjauhot. Sekoita. Jaa paksu taikina kahteen osaan ja muotoile leivinpaperille kahdeksi litteäksi leiväksi.

Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Leikkaa uunista tulleet leivät noin 2 cm siivuiksi ja anna niiden jäähtyä rapeiksi.

Yhdistä wasabitahnaa sokeriliemeen. Kaada liemi vadelmien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kastiketta keksin päälle tai dippaile!

Resepti: Nicolas Thieulon

Tuoreimmat aiheesta

Keksit