Mantelikeksit ja vadelma-wasabikastike
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 munaa
- 200 g kokonaisia manteleita
- 200 g tomusokeria
- 400 g vehnäjauhoja
Kastike
- 300 g vadelmia
- wasabitahnaa
- ½ dl sokerilientä
Valmistusohje
Vatkaa kulhossa munat ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mantelit ja vehnäjauhot. Sekoita. Jaa paksu taikina kahteen osaan ja muotoile leivinpaperille kahdeksi litteäksi leiväksi.
Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Leikkaa uunista tulleet leivät noin 2 cm siivuiksi ja anna niiden jäähtyä rapeiksi.
Yhdistä wasabitahnaa sokeriliemeen. Kaada liemi vadelmien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kastiketta keksin päälle tai dippaile!
Resepti: Nicolas Thieulon
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku