Mantelikeksit ja vadelma-wasabikastike

Ainekset

  • 3 munaa
  • 200 g kokonaisia manteleita
  • 200 g tomusokeria
  • 400 g vehnäjauhoja

Kastike

  • 300 g vadelmia
  • wasabitahnaa
  • ½ dl sokerilientä

Valmistusohje

Vatkaa kulhossa munat ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mantelit ja vehnäjauhot. Sekoita. Jaa paksu taikina kahteen osaan ja muotoile leivinpaperille kahdeksi litteäksi leiväksi.

Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Leikkaa uunista tulleet leivät noin 2 cm siivuiksi ja anna niiden jäähtyä rapeiksi.

Yhdistä wasabitahnaa sokeriliemeen. Kaada liemi vadelmien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kastiketta keksin päälle tai dippaile!

Resepti: Nicolas Thieulon

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!