Pähkinäparfait kahden kastikkeen kera
Ihanasti pähkinänmakuinen jäädyke tarjoillaan kahden pirteän kastikkeen kanssa. Vadelmista ja karhunvatukoista saadaan sekä eriväriset että erimakuiset silaukset kauniiseen jälkiruokaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g hasselpähkinöitä
- 1 dl sokeria
- 3 munankeltuaista
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munanvakuaista
- 2 rkl Frangelico-pähkinälikööriä
Kaksi kastiketta
- 125 g pakastettuja vadelmia
- 2+2 rkl sokeria
- 1+1 rkl sitruunamehua
- 125 g pakastettuja karhunvatukoita
Valmistusohje
1. Rouhi pähkinät ja paahda rouhetta kuivalla paistinpannulla, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää ½ dl sokeria, sekoita ja anna sokerin sulaa. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna jäähtyä. Taittele jäähtynyt pähkinä-sokerilevy palasiksi ja hienonna morttelissa jauheeksi.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita keltuaisvaahtoon. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti edellisiin vaahtoihin. Lisää sekoittaen mantelijauhe sekä likööri. Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 24 cm. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Ota sulamaan hieman ennen tarjoilua.
3. Kastikkeet: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Siivilöi massa lankasiivilän läpi siementen poistamiseksi. Tee samoin karhunvatukoille. Aseta tarjoilulautasille viipale jäädykettä ja valuta kauniisti ympärille kumpaakin kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku