Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Petit fours-leivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Petit fours on ranskaa ja tarkoittaa pieniä uuneja. Aluksi petit fours oli pelkkä jälkiruoka, mutta nykyään niitä tarjoillaan myös teen tai kahvin kanssa päiväsaikaan.

40 kpl

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia hasselpähkinätahnaa

Koristeluun

  • 300 g marsipaania
  • elintarvikeväriä
  • 1 rkl margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl haaleaa kahvikermaa
  • punaisia cocktailmarjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu voipaperilla. Penslaa paperi sulatetulla margariinilla.

2. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää vehnä- ja perunajauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

3. Levitä taikina pannulle ja paista uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kumoa levy ja anna jäähtyä.

4. Jaa kylmä kakkulevy kahteen osaan, levitä niille pähkinätahnaa ja laita osat yhteen. Ota puolikkaasta levystä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä muotilla ja leikkaa loppulevy pieniksi kolmioiksi.

5. Värjää marsipaani toivomasi väriseksi elintarvikevärillä ja kaulitse ohueksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Ota levystä pikkuleipiä hieman suurempia, pyöreitä paloja.

6. Levitä pikkuleiville hieman pähkinätahnaa ja laita päälle marsipaania. Laita pikkuleivät pieneen paperivuokaan ja sihtaa päälle tomusokeria.

7. Sekoita margariini pehmeäksi ja sekoita se tomusokerin ja kerman kanssa notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus pikkuleipäkolmioille ja koristele puolikkaalla punaisella marjalla ennen kuin laitat palat paperivuokiin.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset