Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelimassa, marsipaani

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista oma mantelimassasi. Sitä voit käyttää sekä leivonnassa että makeisten valmistuksessa, tai vaikkapa laskiaispullissa. Jos haluat valmistaa massasta marsipaania, senkin ohje löytyy tästä samasta reseptistä.

1 satsiin

  • 2 ½ dl manteleita
  • 2 1/3 dl tomusokeria
  • ½ munanvalkuainen
  • 2 karvasmantelia
  • 2 tl vettä

Marsipaani

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 300 g mantelimassaa
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Mantelimassa: Kalttaa ja kuori mantelit. Jauha ne hienoksi mantelimyllyssä. Laita jauhetut mantelit kulhoon, lisää sokeri ja munanvalkuainen, sekoita. Mausta karvasmantelilla ja lisää muutama tippa vettä jos massa on liian paksua.

2. Marsipaani: Keitä vesi ja voi. Vatkaa mukaan jauhot ja anna taikinan poreilla kunnes siitä tulee taikinamainen ja se alkaa irrota kattilan pohjasta. Raasta mantelimassa karkeasti. Anna taikinan jäähtyä täysin, työstä siihen mantelimassa ja tomusokeri.

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset