Marsipaani

Marsipaania ei ole vaikeaa valmistaa, vaikka se vaatiikin hieman näpertelyä. Kokeile valmistaa oma marsipaanisi makeisiin tai kakunkoristeita varten. Marsipaanin voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä.

1 satsiin

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 300 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Keitä vesi ja voi. Vatkaa mukaan jauhot ja anna taikinan poreilla, kunnes siitä tulee taikinamainen ja se alkaa irrota kattilan pohjasta.

2. Anna taikinan jäähtyä täysin, työstä siihen mantelimassa ja tomusokeri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.