Kanelinmakuiset mantelikakkuset
Mureissa kakkusissa maistuvat manteli ja kaneli. Jouluisen hyvää!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
18 kakkusta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 100 g voita
- 50 g sokeria
- voita vuoan voiteluun
- 2 rkl kermaa
- 25 g kuorittuja, rouhittuja manteleita
- 2 rkl fariinisokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pieni uunipannu (25x30 cm). Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sulata voi. Lisää jauhoseokseen voisula ja sokeri ja sekoita taikinaksi.
2. Taputtele taikina tasaisesti vuokaan, käytä tarvittaessa apuna kuumaan veteen kastettua pientä paistinlastaa. Sivele taikinan päälle kerma ja ripottele pinnalle fariinisokeri ja mantelirouhe.
3. Paista taikinalevyä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Leikkaa hieman jäähtynyt levy noin 3 x 6 cm paloiksi ja anna kakkusten jäähtyä ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku