Mantelinen appelsiinikakku
Tavallisten jauhojen sijaan tässä appelsiinikakussa käytetään korppujauhoja. Kovaksi vatkatut munanvalkuaiset antavat kakulle niin sanotusti potkua. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 dl jauhettuja manteleita
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele munankeltuaiset -valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
2. Lisää appelsiininkuori ja appelsiinimehu, mantelit sekä yhdistetyt korppujauhot ja leivinjauhe.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka