Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelinen appelsiinikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallisten jauhojen sijaan tässä appelsiinikakussa käytetään korppujauhoja. Kovaksi vatkatut munanvalkuaiset antavat kakulle niin sanotusti potkua. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

1 kakkuun

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl jauhettuja manteleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele munankeltuaiset -valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.

2. Lisää appelsiininkuori ja appelsiinimehu, mantelit sekä yhdistetyt korppujauhot ja leivinjauhe.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku