Mantelinen appelsiinikakku

Tavallisten jauhojen sijaan tässä appelsiinikakussa käytetään korppujauhoja. Kovaksi vatkatut munanvalkuaiset antavat kakulle niin sanotusti potkua. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

1 kakkuun

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl jauhettuja manteleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele munankeltuaiset -valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.

2. Lisää appelsiininkuori ja appelsiinimehu, mantelit sekä yhdistetyt korppujauhot ja leivinjauhe.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!