Murukakku
Kauraryynit maistuvat hyvältä muuallakin kuin puurossa. Tämä kakku sopii myös keliaakikoille, mutta vaihda silloin vuoan leivitykseen käytettävät korppujauhot hienoksi jauhettuihin kauraryyneihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10-12 palaan
- 6 dl kauraryynejä
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 5 karvasmantelia, raastettua
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- hieman munanvalkuaista
- kevyesti paahdettuja mantelilastuja
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda kauraryynejä kevyesti pellillä uunissa. Murusta ryynit sitten käsin karkeaksi jauhoksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää vatkatut munat, viimeiseksi kauraryynit ja karvasmantelit.
3. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Ripottele päälle mantelilastuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka