Kun mansikat ovat kypsimmillään, ne sopivat mainiosti herkulliseen marenkiin.

Neljälle

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • kylmää voita ja vehnäjauhoja vuokaan

Tarjoiluun

  • kuohukermaa
  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kääntele vaniljasokeri sekä tomusokeri vaahtoon.

2. Voitele torttuvuoka kylmällä voilla ja jauhota. Täytä se marenkivaahdolla mutta jätä keskelle aukko. Paista marenkia 40-50 minuuttia uunissa, sen pitää olla täysin kuiva. Irrota vuoasta ja jäähdytä ritilällä.

3. Aseta kylmä marenki tarjoiluvadille ja täytä kermavaahdolla ja mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Marenki