Marenkikakku

Kirpeät kiivit tasaavat loistavasti marengin makeutta.

6–8 annosta

  • 4 valkuaista
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 1 1/2 rkl ohrakasta
  • 2 tl vanilliinisokeria

Koristelu

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kiivihedelmää
  • 1 karambola
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri vähitellen vatkaten. Lisää vanilliinisokeri ja ohrakas kevyesti sekoittaen. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja kaada valkuaisvaahto vuokaan. Paista kakkupohjaa 125-asteen lämmössä kaksi tuntia.

Ota kakku pois vuoasta ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä vaahto kakulle. Koristele hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!