Kirpeät kiivit tasaavat loistavasti marengin makeutta.

6–8 annosta

  • 4 valkuaista
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 1 1/2 rkl ohrakasta
  • 2 tl vanilliinisokeria

Koristelu

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kiivihedelmää
  • 1 karambola
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri vähitellen vatkaten. Lisää vanilliinisokeri ja ohrakas kevyesti sekoittaen. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja kaada valkuaisvaahto vuokaan. Paista kakkupohjaa 125-asteen lämmössä kaksi tuntia.

Ota kakku pois vuoasta ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä vaahto kakulle. Koristele hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Tuoreimmat aiheesta

Marenki