Kuumenna uuni 175-asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että veitsellä leikatessa vaahtoon jää leikkausjälki.
Lisää keskenään sekoitettu sokeri, vanilliinisokeri ja ohrakas vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Lisää etikka.
Pursota tai levitä vaahdosta noin 8 cm:n kokoisia leivospohjia sekä pienempiä 4 cm:n kokoisia ”hattuja” leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Alenna uunin lämpötila 50-asteeseen ja työnnä pelti uuniin. Kuivaa marenkeja 3–4 tuntia eli kunnes ne ovat kevyitä ja kuivia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vanilliinisokerilla. Pursota leivospohjille kermavaahtoa, ripottele päälle lakkoja ja laita ”hattu” päälle.
Annoksesta tulee useita leivospohjia ja ylijäävät kannattaa säilyttää kuivassa paikassa seuraavaa kertaa varten.