Vadelma-marenkileivokset

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 ¼ dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 tl Ohrakasta
  • 1/2 tl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • Schwartau Samt - vadelmahilloa

Valmistusohje

Herkulliset marengit täytetään kuohukermalla ja hillolla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että veitsellä leikatessa vaahtoon jää leikkausjälki. Lisää keskenään sekoitettu sokeri, vanilliinisokeri ja Ohrakas vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Lisää etikka.

Pursota tai levitä vaahdosta n. 8 cm:n kokoisia leivospohjia sekä pienempiä 4 cm:n kokoisia ”hattuja” leivinpaperilla vuoratulle pellille. Alenna uunin lämpötila 50 asteeseen ja työnnä pelti uuniin. Kuivaa marenkeja 3 – 4 tuntia eli kunnes ne ovat kevyitä ja kuivia.

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vanilliinisokerilla. Pursota leivospohjille kermavaahtoa ja laita nokare hilloa. Aseta ”hattu” pohjan päälle. Annoksesta tulee useita leivospohjia ja ylijäävät kannattaa säilyttää kuivassa paikassa seuraavaa kertaa varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!