Lastutorttu tuoreilla marjoilla
Kaurapohjat ovat mureita. Kokoa ne varovaisesti yhteen täytteen kanssa juuri ennen tarjoilua. Valitse marjat vuodenajan mukaan.
Kuudelle-kahdeksalle
- 3 dl kauraryynejä
- 3 dl kidesokeria
- ½ dl siirappia
- 150 g sulatettua margariinia
- ½ dl kuohukermaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 pkt sitruunavaahtoa
- 5 dl kermaa (osa vaahtoon)
- 2 tl vaniljasokeria
- noin ½ l mansikoita tai muita tuoreita marjoja
- hieman raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kylmä piirakkavuoka (irtopohjavuoka), halkaisijaltaan n. 28 cm.
2. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi, jaa taikina neljään osaan. Levitä osa kerrallaan vuokaan ja paista (osa kerrallaan) n. 10 minuuttia uunin keskitasolla kunnes pinta on kullankeltainen.
3. Irrota varovaisesti paistinlastalla pari minuuttia sen jälkeen, kun olet ottanut pohjat uunista. Anna jäähtyä voipaperilla. Anna vuoan jäähtyä ennen kuin paistat seuraavan pohjan.
4. Valmista sitruunavaahto. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri.
5. Laita pohjat yhteen: Levitä ensimmäiselle kermaa, sitruunavaahtoa seuraavalle, kermaa kahdelle viimeiselle pohjalle. Koristele marjoilla. Ripottele päälle sitruunankuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa