Tee taikina 2,5 desistä jauhoja ja sopivasta määrästä vettä. Kun seos on taikinamainen, rullaa siitä pitkä pötkylä ja käytä sitä estämään höyryn karkaaminen kattilan ja lävikön välistä.
- Laita puolet durumvehnästä suureen kulhoon. Lisää noin puolet vedestä, suolasta, kanelista ja öljystä kädellä samalla sekoittaen.
- Jatka sekoittamista pyörivin liikkein, jotta durum kostuisi tasaisesti. Sekoita seosta käsien välissä, jotta seokseen ei muodostuisi möykkyjä.
- Jos seos on liian märkä, lisää durumia; jos liian kuiva, lisää vettä.
- Seoksesta pitäisi muodostua pieniä palloja. Jos näin ei ole, hiero seosta lisää.
- Lisää loput durumista, kanelista, suolasta ja öljystä ja toista sekoitusprosessi.
- Siirrä couscous lävikköön ja lisää sitruunan raastettu kuori seoksen joukkoon.
- Laita lävikkö kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle (kattilan tulisi olla niin syvä, ettei lävikkö uppoa veteen)
- Anna kuskusin hyörystyä noin 75 minuuttia
- Tarjoile esimerkiksi merenantimien tai lihan kanssa.