Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marilùn kuskus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuskus tehdään erityisesti kuskusin valmistukseen tarkoitetussa kattilassa. Jos sellaista ei ole, voi käyttää lävikköä ja kattilaa, joiden välinen sauma suljetaan taikinalla.

4 hengelle

  • 685 g karkeaa durumvehnää
  • 350 ml vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Tee taikina 2,5 desistä jauhoja ja sopivasta määrästä vettä. Kun seos on taikinamainen, rullaa siitä pitkä pötkylä ja käytä sitä estämään höyryn karkaaminen kattilan ja lävikön välistä.

- Laita puolet durumvehnästä suureen kulhoon. Lisää noin puolet vedestä, suolasta, kanelista ja öljystä kädellä samalla sekoittaen.

- Jatka sekoittamista pyörivin liikkein, jotta durum kostuisi tasaisesti. Sekoita seosta käsien välissä, jotta seokseen ei muodostuisi möykkyjä.

- Jos seos on liian märkä, lisää durumia; jos liian kuiva, lisää vettä.

- Seoksesta pitäisi muodostua pieniä palloja. Jos näin ei ole, hiero seosta lisää.

- Lisää loput durumista, kanelista, suolasta ja öljystä ja toista sekoitusprosessi.

- Siirrä couscous lävikköön ja lisää sitruunan raastettu kuori seoksen joukkoon.

- Laita lävikkö kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle (kattilan tulisi olla niin syvä, ettei lävikkö uppoa veteen)

- Anna kuskusin hyörystyä noin 75 minuuttia

- Tarjoile esimerkiksi merenantimien tai lihan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Couscous