Marilùn kuskus

Kuskus tehdään erityisesti kuskusin valmistukseen tarkoitetussa kattilassa. Jos sellaista ei ole, voi käyttää lävikköä ja kattilaa, joiden välinen sauma suljetaan taikinalla.

4 hengelle

  • 685 g karkeaa durumvehnää
  • 350 ml vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Tee taikina 2,5 desistä jauhoja ja sopivasta määrästä vettä. Kun seos on taikinamainen, rullaa siitä pitkä pötkylä ja käytä sitä estämään höyryn karkaaminen kattilan ja lävikön välistä.

- Laita puolet durumvehnästä suureen kulhoon. Lisää noin puolet vedestä, suolasta, kanelista ja öljystä kädellä samalla sekoittaen.

- Jatka sekoittamista pyörivin liikkein, jotta durum kostuisi tasaisesti. Sekoita seosta käsien välissä, jotta seokseen ei muodostuisi möykkyjä.

- Jos seos on liian märkä, lisää durumia; jos liian kuiva, lisää vettä.

- Seoksesta pitäisi muodostua pieniä palloja. Jos näin ei ole, hiero seosta lisää.

- Lisää loput durumista, kanelista, suolasta ja öljystä ja toista sekoitusprosessi.

- Siirrä couscous lävikköön ja lisää sitruunan raastettu kuori seoksen joukkoon.

- Laita lävikkö kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle (kattilan tulisi olla niin syvä, ettei lävikkö uppoa veteen)

- Anna kuskusin hyörystyä noin 75 minuuttia

- Tarjoile esimerkiksi merenantimien tai lihan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!