Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti

Kasvissyöjien suosiman tofun kanssa sopii valkosipulijogurtti.

Ainekset

  • 4 dl couscous-ryynejä (tai riisiä)
  • 270 g maustamatonta tofua
  • 1 paprika
  • puolikas fenkolia
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia
  • puolikias tuoretta chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Kuutioi puolet tofusta, paprika, fenkoli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota niitä couscous- ryynien kanssa kattilan pohjalla. Käytä tomaattien öljyä paistamiseen.

Pilko chili ja valkosipuli aivan pieneksi silpuksi ja sekoita ryynien joukkoon. Mausta myös suolalla ja kaada valkoviini mukaan.

Lisää myös pari- kolme desiä vettä ja anna couscousin kypsyä hiljakseen kannen alla.

Leikkaa loput tofusta pieniksi viipaleiksi ja paista ne pannulla. Nosta viipaleita annokseen couscousin päälle.

Tarjoa lisäksi valkosipulilla ja ruohosipulilla maustettua jogurttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.