Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti
Kasvissyöjien suosiman tofun kanssa sopii valkosipulijogurtti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl couscous-ryynejä (tai riisiä)
- 270 g maustamatonta tofua
- 1 paprika
- puolikas fenkolia
- 50 g aurinkokuivattua tomaattia
- puolikias tuoretta chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl valkoviiniä
- 4 rkl öljyä
- suolaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- nippu ruohosipulia
Valmistusohje
Kuutioi puolet tofusta, paprika, fenkoli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota niitä couscous- ryynien kanssa kattilan pohjalla. Käytä tomaattien öljyä paistamiseen.
Pilko chili ja valkosipuli aivan pieneksi silpuksi ja sekoita ryynien joukkoon. Mausta myös suolalla ja kaada valkoviini mukaan.
Lisää myös pari- kolme desiä vettä ja anna couscousin kypsyä hiljakseen kannen alla.
Leikkaa loput tofusta pieniksi viipaleiksi ja paista ne pannulla. Nosta viipaleita annokseen couscousin päälle.
Tarjoa lisäksi valkosipulilla ja ruohosipulilla maustettua jogurttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä