Parsat:
1 Kuori parsat porkkanaperunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.
2. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.
Couscous:
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää voi, sitruunamehu ja sitruunankuori, suola ja pippuri. Lisää kuskus ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna kuskusin turvota 6-7 minuuttia. Puhdista parsat ja paloittele ne. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi sokeriherneet. Keitä kevyesti suolattua vettä ja ryöppää parsat, porkkana ja sokeriherneet. Nosta vedestä ja valuta.
Sahramikastike:
Laita 2 dl ranskankermaa, sahrami, suola ja pippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Jos haluat kastikkeesta kuohuvan, voit vaahdottaa sen sauvasekoittimen avulla.
Paloittele tomaatti ja viipaloi retiisit ohuesti. Kääntele voi, suola ja pippuri kuskusiin. Lisää kaikki vihannekset ja tarjoile sahramikastikkeen kera.