Couscous vihannesten kera
Couscous on hyvää perusruokaa, jota kannattaa pitää ruokakaapissa. Kauden vihannesten avulla valmistat helposti kasvispäivällisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl couscousia
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Vihannekset
- 4 vihreää parsaa
- 50 g sokeriherneitä
- vettä ja suolaa
- 1 kypsä tomaatti
- 10 retiisiä
- 2 tl voita
Sahramikastike
- 2 dl ranskankermaa
- ½ pkt sahramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
Parsat:
1 Kuori parsat porkkanaperunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.
2. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.
Couscous:
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää voi, sitruunamehu ja sitruunankuori, suola ja pippuri. Lisää kuskus ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna kuskusin turvota 6-7 minuuttia. Puhdista parsat ja paloittele ne. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi sokeriherneet. Keitä kevyesti suolattua vettä ja ryöppää parsat, porkkana ja sokeriherneet. Nosta vedestä ja valuta.
Sahramikastike:
Laita 2 dl ranskankermaa, sahrami, suola ja pippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Jos haluat kastikkeesta kuohuvan, voit vaahdottaa sen sauvasekoittimen avulla.
Paloittele tomaatti ja viipaloi retiisit ohuesti. Kääntele voi, suola ja pippuri kuskusiin. Lisää kaikki vihannekset ja tarjoile sahramikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät