Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty häränpihvi-kuskus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam valmistaa eksoottisen, mutta helppotekoisen häränpihvi-kuskusin. Tämä on oiva valinta, vaikka viikonlopun vieraspöytään.

Ainekset

  • 600 g härän sisäfileetä
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 5 dl kuskus-ryynejä
  • chiliöljyä
  • persiljaa
  • balsamicosiirappia

Valmistusohje

Leikkaa lihasta tasakokoisia, paksuja pihvejä. Kuumenna lihaliemi kattilassa voimakkaasti kiehuvaksi ja nosta pihvit sinne yksitellen, niin ettei kiehuminen lakkaa hetkeksikään.

Keitä pihvejä neljä minuuttia kannen alla ja nosta ne sitten vetäytymään foliopakettiin.

Kuullota kuskusia chiliöljyssä toisessa kattilassa ja kaada lihan keitinliemi päälle.

Anna hautua kunnes liemi on imeytynyt ryyneihin. Lisää silputtu persilja kuskusiin ja viimeistele annos tilkalla balsamicosiirappia.

Tuoreimmat aiheesta

Couscous