Kaada kaikki marinadiainekset kattilaan ja anna kiehua hetken. Seuraavaksi laita kaikki vihannekset lasipurkkiin ja kaada kuuma marimadi liemi vihannesten päälle. Laita purkit jääkappiin marinoitumaan ja kylmentymään.

Makuja
Marinoidut kesävihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
Säilö kesän maut talteen! Itse tehty marinadi antaa kasviksille makua ja parantaa niiden säilyvyyttä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Vihannekset
- 1 kpl kukkakaali, kukinnot nypittynä
- 200 g pikkuporkkanoita
- 100 g sokeriherneitä
- 1 rasia retiisejä, puoliksi leikattuna
- 1 iso sipuli, puoli renkaiksi leikattuna
Marinadi
- 6 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl fenkolin siemeniä
- 1 rkl sinapin siemeniä
- 2 tl suolaa