Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut kesävihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Säilö kesän maut talteen! Itse tehty marinadi antaa kasviksille makua ja parantaa niiden säilyvyyttä.

Vihannekset

  • 1 kpl kukkakaali, kukinnot nypittynä
  • 200 g pikkuporkkanoita
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 rasia retiisejä, puoliksi leikattuna
  • 1 iso sipuli, puoli renkaiksi leikattuna

Marinadi

  • 6 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • 1 rkl sinapin siemeniä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Kaada kaikki marinadiainekset kattilaan ja anna kiehua hetken. Seuraavaksi laita kaikki vihannekset lasipurkkiin ja kaada kuuma marimadi liemi vihannesten päälle. Laita purkit jääkappiin marinoitumaan ja kylmentymään.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoidut kasvikset