Grillatut ja marinoidut vihannekset
Vihannekset grillatun lihan tai kalan lisäkkeinä ovat aina hyviä. Grillatut kasvikset ovat herkullinen vaihtoehto ja ne saavat vielä lisämakuja, kun ne marinoidaan grillauksen jälkeen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Yhdelle vihanneskilolle tarvitset
- 1 kg eri vihanneksia esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Marinadi
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Huuhtele vihannekset ja leikkaa ne melko isoiksi paloiksi. Sivele paloihin öljyä, tavallisesti riittää yhden puolen voitelukin.
2. Grillaa vihannekset nopeasti kauniinvärisiksi kuumassa grillissä. Nosta ne kulhoon ja kaada päälle balsamiviinietikka ja öljy. Sirottele päälle viipaloidut valkosipulinkynnet, suola ja basilikaa. Sekoita ja anna marinoitua 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka