Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut ja marinoidut vihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihannekset grillatun lihan tai kalan lisäkkeinä ovat aina hyviä. Grillatut kasvikset ovat herkullinen vaihtoehto ja ne saavat vielä lisämakuja, kun ne marinoidaan grillauksen jälkeen.

Yhdelle vihanneskilolle tarvitset

  • 1 kg eri vihanneksia esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Marinadi

  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Huuhtele vihannekset ja leikkaa ne melko isoiksi paloiksi. Sivele paloihin öljyä, tavallisesti riittää yhden puolen voitelukin.

2. Grillaa vihannekset nopeasti kauniinvärisiksi kuumassa grillissä. Nosta ne kulhoon ja kaada päälle balsamiviinietikka ja öljy. Sirottele päälle viipaloidut valkosipulinkynnet, suola ja basilikaa. Sekoita ja anna marinoitua 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset