Kuuma kasvisvati yrttivoilla

Ne, joilla on oma kasvimaa, ovat onnellisimpia – mutta myös ne, joilla on hyvä vihannestiski lähikaupassa, ovat onnellisia. Valitse vuodenajan parhaita kasviksia.

Neljälle

  • 2 pientä tai 1 iso kukkakaali
  • noin 250 g vihreitä papuja
  • 4 porkkanaa, paloina
  • 2 pientä purjoa
  • noin 10 pikkusipulia
  • noin 200 g tuoreita kantarelleja tai 1 prk

Voi

  • 150 g pehmeää voita
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Työstä maustevoi.

2. Keitä vihannekset lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Freesaa kantarellit ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaikki ainekset vadille, anna voin sulaa niiden päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.