Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuuma kasvisvati yrttivoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ne, joilla on oma kasvimaa, ovat onnellisimpia – mutta myös ne, joilla on hyvä vihannestiski lähikaupassa, ovat onnellisia. Valitse vuodenajan parhaita kasviksia.

Neljälle

  • 2 pientä tai 1 iso kukkakaali
  • noin 250 g vihreitä papuja
  • 4 porkkanaa, paloina
  • 2 pientä purjoa
  • noin 10 pikkusipulia
  • noin 200 g tuoreita kantarelleja tai 1 prk

Voi

  • 150 g pehmeää voita
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Työstä maustevoi.

2. Keitä vihannekset lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Freesaa kantarellit ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaikki ainekset vadille, anna voin sulaa niiden päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata