Kuuma kasvisvati yrttivoilla
Ne, joilla on oma kasvimaa, ovat onnellisimpia – mutta myös ne, joilla on hyvä vihannestiski lähikaupassa, ovat onnellisia. Valitse vuodenajan parhaita kasviksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 pientä tai 1 iso kukkakaali
- noin 250 g vihreitä papuja
- 4 porkkanaa, paloina
- 2 pientä purjoa
- noin 10 pikkusipulia
- noin 200 g tuoreita kantarelleja tai 1 prk
Voi
- 150 g pehmeää voita
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Työstä maustevoi.
2. Keitä vihannekset lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Freesaa kantarellit ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaikki ainekset vadille, anna voin sulaa niiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä