Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivällä
Marinoitu, suikaloitu kalkkuna valmistuu käden käänteessä. Tarjoile pitaleivän sisällä vihannesten ja ihanan kebabkastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g marinoitua, suikaloitua kalkkunaa
- 4 pitaleipää
- jäävuorisalaattia
- 2 tomaattia
- 8 mietoa vihreää chiliä
- ½ keltasipuli
- ruokaöljyä paistamiseen
Punainen kebabkastike
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ dl jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta sokeria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 punainen chili
Valmistusohje
1. Punainen kebabkastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Säätele ruoan polttavuutta hienonnetulla chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.
2. Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatti ja sipuli ohueksi. Paista kalkkunasuikaleet öljyssä paistinpannulla.
3. Halkaise pitaleivät niin että keskelle muodostuu tasku. Täytä vihanneksilla, kalkkunasuikaleilla ja kebabkastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa