Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivällä

Marinoitu, suikaloitu kalkkuna valmistuu käden käänteessä. Tarjoile pitaleivän sisällä vihannesten ja ihanan kebabkastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g marinoitua, suikaloitua kalkkunaa
  • 4 pitaleipää
  • jäävuorisalaattia
  • 2 tomaattia
  • 8 mietoa vihreää chiliä
  • ½ keltasipuli
  • ruokaöljyä paistamiseen

Punainen kebabkastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ dl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta sokeria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 punainen chili

Valmistusohje

1. Punainen kebabkastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Säätele ruoan polttavuutta hienonnetulla chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.

2. Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatti ja sipuli ohueksi. Paista kalkkunasuikaleet öljyssä paistinpannulla.

3. Halkaise pitaleivät niin että keskelle muodostuu tasku. Täytä vihanneksilla, kalkkunasuikaleilla ja kebabkastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!