Marinoidut oliivit

Tämä on käyttökelpoinen pikkusuolainen. Tarjoile drinkkien kanssa, noutopöydässä tai alkupalalautasella leikkeleiden tai juuston seurana. Tai anna purkillinen lahjaksi.

Neljälle

  • 3 dl mustia ja vihreitä oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta oliivit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Murenna laakerinlehti pieneksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hienonna oregano.

2. Sekoita yhteen oliiviöljy, valkosipuli, laakerinlehti, sitruunankuori ja oregano. Kääntele oliivit joukkoon ja anna vetäytyä vähintään kaksi tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.