Marinoidut oliivit
Tämä on käyttökelpoinen pikkusuolainen. Tarjoile drinkkien kanssa, noutopöydässä tai alkupalalautasella leikkeleiden tai juuston seurana. Tai anna purkillinen lahjaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl mustia ja vihreitä oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 rkl tuoretta oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhdo ja valuta oliivit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Murenna laakerinlehti pieneksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hienonna oregano.
2. Sekoita yhteen oliiviöljy, valkosipuli, laakerinlehti, sitruunankuori ja oregano. Kääntele oliivit joukkoon ja anna vetäytyä vähintään kaksi tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka