Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut sipulit ja maalaissalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillattujen sipulien kera sopii raikas maalaissalaatti.

Ainekset

  • 6 uutta sipulia
  • 4 salottisipulia
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 purjo
  • tuoretta timjamia
  • 2-3 dl valkoviiniä
  • 50 g voita
  • suolaa

Maalaissalaatti

  • kerä lehtisalaattia
  • nippu basilikaa
  • nippu rucolaa
  • 1 paprika
  • 1 pkt pekonia
  • 4 viipaletta leipää
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • (oliiviöljyä)

Valmistusohje

Kuori sipulit tarpeen mukaan ja leikkaa niihin ristikko. Leikkaa suurimmat sipulit halki.

Pilko purjo vinoviipaleiksi ja valkosipulinkynnet halki.

Voitele foliopala ja nosta sipulit folion päälle. Mausta ne timjamilla ja suolalla ja kaada valkoviini päälle. Lusikoi reilusti voita sipuleiden päälle ja pakkaa tiiviiksi nyytiksi.

Grillaa foliopakettia suoraan ritilällä.

Revi salaatti, basilika ja rucola suureen kulhoon ja leikkaa paprika renkaina mukaan.

Kuutioi leipä ja paista pekonikuutioiden kanssa pannulla kunnes rasva on imeytynyt leipään.

Lisää kirsikkatomaatit mukaan loppuvaiheessa ja kumoa kuumana salaatin päälle.

Ota mukaan myös foliossa grillattuja sipuleita ja lorauta päälle hiukan etikkaa.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulisalaatti