Grillatut sipulit ja maalaissalaatti

Grillattujen sipulien kera sopii raikas maalaissalaatti.

Ainekset

  • 6 uutta sipulia
  • 4 salottisipulia
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 purjo
  • tuoretta timjamia
  • 2-3 dl valkoviiniä
  • 50 g voita
  • suolaa

Maalaissalaatti

  • kerä lehtisalaattia
  • nippu basilikaa
  • nippu rucolaa
  • 1 paprika
  • 1 pkt pekonia
  • 4 viipaletta leipää
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • (oliiviöljyä)

Valmistusohje

Kuori sipulit tarpeen mukaan ja leikkaa niihin ristikko. Leikkaa suurimmat sipulit halki.

Pilko purjo vinoviipaleiksi ja valkosipulinkynnet halki.

Voitele foliopala ja nosta sipulit folion päälle. Mausta ne timjamilla ja suolalla ja kaada valkoviini päälle. Lusikoi reilusti voita sipuleiden päälle ja pakkaa tiiviiksi nyytiksi.

Grillaa foliopakettia suoraan ritilällä.

Revi salaatti, basilika ja rucola suureen kulhoon ja leikkaa paprika renkaina mukaan.

Kuutioi leipä ja paista pekonikuutioiden kanssa pannulla kunnes rasva on imeytynyt leipään.

Lisää kirsikkatomaatit mukaan loppuvaiheessa ja kumoa kuumana salaatin päälle.

Ota mukaan myös foliossa grillattuja sipuleita ja lorauta päälle hiukan etikkaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.