Marinoitua broileria ja sipulia

Tähän kanaruokaan kannattaa käyttää runsaasti sipulia ja joko limettiä tai sitruunaa. Marinoituna broileri saa lisää makua ja mehukkuutta. Ja kun nahka poistetaan, on kyseessä varsinainen kevytruoka. Tarjoile broileri couscousin tai riisin kera.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 4 sipulia
  • 3 kookasta limettiä tai sitruunaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1-2 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri 8 osaan ja poista nahka. Kuori ja viipaloi sipuli. Pane broilerinpalat ja sipuli kulhoon. Puolita limetit tai sitruunat ja purista niistä mehu. Sekoita mehuun mustapippuri, cayennenpippuri ja suola. Kaada marinadia broilerinpalojen päälle, peitä kulho ja anna vetäytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Sekoita muutaman kerran.

2. Ota broilerinpalat marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Ota sipulit marinadista, mutta säästä se. Ruskista broilerinpaloja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon sipulit ja kuullota 5 minuuttia.

3. Kaada joukkoon marinadi ja vesi. Kypsennä broilerinpaloja 20 minuutin ajan tai kunnes ne ovat läpikypsiä ja sipuli sopivan pehmeää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!