Uunibroileri

Uunibroilerille täytteeksi lumoavaa luumua.

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri

Täyte

  • 5 – 8 tuoretta luumua
  • 1 pieni sipuli
  • pala chorizo-makkaraa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl jeeraa
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 dl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Ota broileri lämpiämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Jos käytät pakastettua broileria, sulata se jääkaapissa.

Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pilko sipuli ja chorizo-makkara reilun kokoisiksi paloiksi. Laita luumut, sipuli ja makkara astiaan ja sekoita niihin sokeri, chili, jeera ja kaneli sekä muuta rkl öljyä.

Hiero broilerin sisään suolaa ja mustapippuria ja täytä broileri luumutäytteellä. Sido broilerin koivet ja siivet. Leikkaa koipiin veitsellä muutama viilto. Hiero broilerin pintaan suolaa, mustapippuria ja loput oliiviöljystä.

Paista 180 asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes broilerin sisältä haarukalla painettaessa valuva neste on kirkasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.