Grillattu broileri
Broilerin grillaaminenko vaikeaa? Ei suinkaan, jos perusasiat ovat hallussa. Tässä muutama vinkki onnistuneeseen lopputulokseen. Herkullisinta broileri on hiiligrillissä valmistettuna. Tarvitset vain kunnon hiilloksen ja hieman kärsivällisyyttä, jottei broileri pala pinnasta tai nokeennu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 broileri
Marinadi
- 3/4 dl öljyä
- ½ sitruunan mehu
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
Grillauskastike
- 2 rkl soijaa
- ½ rkl viinietikkaa
- 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 1 dl öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, oregano, suola ja mustapippuri. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Marinoi broileria tunnin ajan huoneenlämmössä tai 2-6 tuntia jääkaapissa.
2. Nosta broileri pystyasentoon ja leikkaa irti selkäranka. Levitä broileri.
3. Sekoita grillikastikkeen ainekset. Voitele broileri kauttaaltaan kastikkeella, pane ritilän päälle ja grillaa molemmin puolin. Broileri kypsyy koosta riippuen 20-30 minuutissa. Voitele välillä grillauskastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku