Grillattu broileri

Broilerin grillaaminenko vaikeaa? Ei suinkaan, jos perusasiat ovat hallussa. Tässä muutama vinkki onnistuneeseen lopputulokseen. Herkullisinta broileri on hiiligrillissä valmistettuna. Tarvitset vain kunnon hiilloksen ja hieman kärsivällisyyttä, jottei broileri pala pinnasta tai nokeennu.

4 annosta

  • 1 broileri

Marinadi

  • 3/4 dl öljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria

Grillauskastike

  • 2 rkl soijaa
  • ½ rkl viinietikkaa
  • 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • 1 dl öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, oregano, suola ja mustapippuri. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Marinoi broileria tunnin ajan huoneenlämmössä tai 2-6 tuntia jääkaapissa.

2. Nosta broileri pystyasentoon ja leikkaa irti selkäranka. Levitä broileri.

3. Sekoita grillikastikkeen ainekset. Voitele broileri kauttaaltaan kastikkeella, pane ritilän päälle ja grillaa molemmin puolin. Broileri kypsyy koosta riippuen 20-30 minuutissa. Voitele välillä grillauskastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!