Marinoitua melonia ja minttu-jogurttikastike
Julkaistu
Ihana meloni saa herkullisen kastikkeen mintusta ja jogurtista. Yllättävän raikasta ja ihanaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset 4:lle
- 3 dl hunajaa
- melonipalloja
- 10 sitruunabasilikan (pientä) lehteä hyvin hienoksi hienonnettuna
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl tomusokeria
Kastike
- 2 dl vaniljajogurttia
- 1 rkl vehnän alkioita
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl hyvin hienoksi silputtua minttua
Valmistusohje
Sekoita sitruunabasilika, balsamiviinietikka ja tomusokeri keskenään. Kaada melonipallojen päälle ja anna marinoitua tunti. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa melonien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku