Marinoitua melonia ja minttu-jogurttikastike

Ihana meloni saa herkullisen kastikkeen mintusta ja jogurtista. Yllättävän raikasta ja ihanaa.

Ainekset 4:lle

  • 3 dl hunajaa
  • melonipalloja
  • 10 sitruunabasilikan (pientä) lehteä hyvin hienoksi hienonnettuna
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl tomusokeria

Kastike

  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 1 rkl vehnän alkioita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl hyvin hienoksi silputtua minttua

Valmistusohje

Sekoita sitruunabasilika, balsamiviinietikka ja tomusokeri keskenään. Kaada melonipallojen päälle ja anna marinoitua tunti. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa melonien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!