Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoitua savusilakkaa ruissämpylöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vastapaistetut sämpylät maistuvat mainioilta marinoidun savusilakan kera. Jos sämpylöitä jää yli, voit hyvin pakastaa ne.

Neljälle

  • 8-12 savusilakkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1/3 dl viinietikkaa
  • 1-2 tl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia (tai muuta sipulia)
  • suolaa ja mustapippuria

Ruissämpylät (16-20 kpl)

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3-4 täysjyväruisjauhoja
  • 13-14 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa savusilakat huolellisesti ja laita ne vadille. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri, kaada marinadi kalojen päälle. Koristele ruohosipulilla, anna silakoiden vetäytyä jääkaapissa.

2. Sekoita hiiva ja vesi, työstä mukaan muut ainekset. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia.

3. Työstä taikinaa leivinpöydällä, pyöritä 16-20 pyöreää sämpylää, kohota niitä pellillä n. 30 minuuttia. Paista uunissa n. 10-12 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa