Silakkaa munamarinadissa
Silakan marinoitumiseen on varattava noin tunti aikaa. Tarjoa lisänä maukasta perunamuhennosta. Silakan päällä maistuu vanhan ajan tapaan tilkka etikkaa.
4 annosta
- 1 kg samankokoisia silakoita
- suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- voita
- karkeita ruisjauhoja
Tarjoiluun
- perunamuhennosta
- etikkaa
Valmistusohje
1. Perkaa silakat. Poista pää ja selkäevät, mutta jätä halutessasi pyrstö koristeeksi. Mausta suolalla.
2. Vatkaa muna kerman kera. Pane silakat seokseen ja anna olla siellä noin tunnin ajan.
3. Ruskista reilusti voita kookkaalla paistinpannulla. Poimi silakat marinadista yksitellen. Taita ne niin, että ne näyttävät kokonaisilta, pyörittele ruisjauhoissa ja paista tummanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile vastapaistettuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"