Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkaa munamarinadissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakan marinoitumiseen on varattava noin tunti aikaa. Tarjoa lisänä maukasta perunamuhennosta. Silakan päällä maistuu vanhan ajan tapaan tilkka etikkaa.

4 annosta

  • 1 kg samankokoisia silakoita
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • voita
  • karkeita ruisjauhoja

Tarjoiluun

  • perunamuhennosta
  • etikkaa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat. Poista pää ja selkäevät, mutta jätä halutessasi pyrstö koristeeksi. Mausta suolalla.

2. Vatkaa muna kerman kera. Pane silakat seokseen ja anna olla siellä noin tunnin ajan.

3. Ruskista reilusti voita kookkaalla paistinpannulla. Poimi silakat marinadista yksitellen. Taita ne niin, että ne näyttävät kokonaisilta, pyörittele ruisjauhoissa ja paista tummanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile vastapaistettuina.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa