Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettuja silakoita, sipulisalaattia ja krossiperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakka on Suomen merien loistava herkku, joka on jää turhan usein unohduksiin. MTV3 Huomenta Suomen keittiössä kokataan tänään paistettuja silakoita Akseli Herlevin tapaan. Akselin keittiössä silakat saivat rinnalleen sipulisalaattia ja krossiperunat.

4:lle

  • 800 g kokonaisia silakoita perattuna
  • ruisjauhoja leivitykseen
  • voita paistamiseen
  • 1 keltasipuli kuorittuna
  • 1k punasipuli kuorittuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl vaaleaa etikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • puolikas nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • n. 0,5 kg uusia perunoita keitettynä
  • 2 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi kämmenellä murskattuna
  • puolikas nippu tilliä hienonnettuna
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa sipulit suikaleiksi ja marinoi sokerilla ja etikalla vähintään 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hienonnettu ruohosipuli joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Leivitä silakat ruisjauhoilla, mausta suolalla ja pippurilla ja paista reilussa voissa kullanruskeiksi.

Paista eiliset keitetyt uudet perunat voissa valkosipulin kanssa ja murskaa niitä samalla esimerkiksi lusikalla. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä.

Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja sen jälkeen leikkaa kulmasta ''surunauha'' pois, jotta lohkosta puristettaessa ei lennä mehut silmille.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa