Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marjapiiraat kauramurotaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, karpalon tai karhunvatukan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.

Ainekset

  • Noin 16 kpl

Pohjat

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Vuokiin

  • 3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.

Täyte

  • 2 dl kermamaitoa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • n. ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille.

Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

VINKKI: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies suklaamurotaikinasta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka