Marjapiiraat kauramurotaikinasta
Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, karpalon tai karhunvatukan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.
Ainekset
- Noin 16 kpl
Pohjat
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
Vuokiin
- 3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
- 3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.
Täyte
- 2 dl kermamaitoa
- 200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
- 2 kananmunaa
- n. ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille.
Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
VINKKI: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies suklaamurotaikinasta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka