Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet pashapiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä resepti helposti valmistuviin pääsiäisleivoksiin eli pashapiiraisiin. Piiraspohjiin voi käyttää valmista pakasteena myytävää kauramurotaikinaa tai suklaamurotaikinaa. Pääsiäisleivosten täyte tehdään pashan aineilla, siitä nimi pashapiiraat. Pääsiäismunarakeilla saat leivoksista helpolla näyttäviä!

Ainekset

  • Noin 16 kpl

Pohja

  • 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kermaa tai smetanaa
  • 1 muna
  • ½ dl
  • sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl
  • mantelirouhetta
  • 3 rkl rusinoita
  • (3 rkl kookoshiutaleita)
  • 3 rkl appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

  • 150 g pääsiäismunarakeita

Valmistusohje

Painele murotaikina muffinipellin (teflon tai silikoni) kolojen tai folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille, jätä keskus tyhjäksi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piiraiden syvennyksiin.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15-20 min. Koristele piiraat kauniisti pääsiäismunarakeilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Makeat piirakat