Mainos

Pienet pashapiiraat

Tässä resepti helposti valmistuviin pääsiäisleivoksiin eli pashapiiraisiin. Piiraspohjiin voi käyttää valmista pakasteena myytävää kauramurotaikinaa tai suklaamurotaikinaa. Pääsiäisleivosten täyte tehdään pashan aineilla, siitä nimi pashapiiraat. Pääsiäismunarakeilla saat leivoksista helpolla näyttäviä!

Ainekset

  • Noin 16 kpl

Pohja

  • 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kermaa tai smetanaa
  • 1 muna
  • ½ dl
  • sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl
  • mantelirouhetta
  • 3 rkl rusinoita
  • (3 rkl kookoshiutaleita)
  • 3 rkl appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

  • 150 g pääsiäismunarakeita

Valmistusohje

Painele murotaikina muffinipellin (teflon tai silikoni) kolojen tai folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille, jätä keskus tyhjäksi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piiraiden syvennyksiin.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15-20 min. Koristele piiraat kauniisti pääsiäismunarakeilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.