Saaristolaiskeitto
Aito saaristolaiskeitto valmistetaan saariston omista antimista. Jos tarjoat keiton pääruokana, voit lisätä siihen perunoita, sieniä ja runsaasti kasviksia.
4 annosta
- 1 kg kalaa (kuhaa, kampelaa ja/tai ahventa)
- 1 pala juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- 1 pieni tuore fenkoli
- 1 purjo
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus kuivattua timjamia, basilikaa ja rosmariinia
- 1 litra kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- 1 munankeltuainen
- suolaa, pippuria
- 1 sitruuna
- hienonnettua tilliä ja persiljaa
Valmistusohje
1. Perkaa kalat ja suomusta tarvittaessa. Huuhtele hyvin ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.
2. Leikkaa selleri, porkkanat, fenkoli ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna isossa padassa öljyä ja kuullota kasviksia, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää joukkoon kalanpalat ja mausteet.
3. Lisää kalaliemi ja viini ja hauduta, kunnes kala on kypsää. Kypsyminen kestää vain muutaman minuutin.
4. Kaada tilkka lientä toiseen astiaan ja sekoita joukkoon kerma ja munakeltuainen. Lisää suurus pataan varovasti sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, älä keitä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Ripottele päälle tilliä ja persiljaa. Tarjoa heti tuoreen leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku