Marokkolainen luumuriisi
Julkaistu
Marokkalainen luumuriisi tuo tuulahduksen Afrikkaa keittiöösi Kalifronian auringolla höystettynä. Luumuriisi on loistava lisäke jouluruoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 0,5 tl kuminaa
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 0,5 teelusikallista kanelia
- 1 dl sitruunamehua
- 2 dl vettä
- 3 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
- 1,5 dl paloiteltuja luumuja
- 0,5 dl pilkottua purjosipulia
Valmistusohje
Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja mausteet, keitä puolisen minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehua. Sekoita joukkoon riisi, peitä ja anna hautua 15 minuuttia, tai kunnes riisi on valmista. Lisää kattilaan luumut ja purjosipuli. Keitä vielä viisi minuuttia ja ruoka on valmis nautittavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku