Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja mausteet, keitä puolisen minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehua. Sekoita joukkoon riisi, peitä ja anna hautua 15 minuuttia, tai kunnes riisi on valmista. Lisää kattilaan luumut ja purjosipuli. Keitä vielä viisi minuuttia ja ruoka on valmis nautittavaksi.
Makuja
Marokkolainen luumuriisi
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Marokkalainen luumuriisi tuo tuulahduksen Afrikkaa keittiöösi Kalifronian auringolla höystettynä. Luumuriisi on loistava lisäke jouluruoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 0,5 tl kuminaa
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 0,5 teelusikallista kanelia
- 1 dl sitruunamehua
- 2 dl vettä
- 3 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
- 1,5 dl paloiteltuja luumuja
- 0,5 dl pilkottua purjosipulia