Herkkutattikeitto
Mikään ei voita runsaassa liemessä olevan herkullisen sienen täyteläistä olemusta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 isoa, tuoretta herkkutattia, puhdistettuna ja lusikkaan sopiviksi paloiksi pilkottuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 2 ruokalusikallista suolatonta voita
- 1 nipitella
- - eli kivikkokäenminttu-oksa (voidaan myös korvata mintulla ja oreganolla)
- 5 kuppia kasvislientä
- 1 kuppi tuoretta parmesaanijuustoa
- 2 munaa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Tuhdikas herkkutattikeitto kelpaisi ehdottomasti myös pääruuaksi.
- Lämmitä voi ja neitsytoliiviöljy kattilassa ja heitä joukkoon nipitella-oksa.
- Lisää tuoreet sienet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan niin että sienet imevät kaiken maun.
- Lisää kauhallinen lientä ja anna kypsyä toinen minuutti tai kunnes liemi on imeytynyt.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada jäljelle jäänyt liemi joukkoon.
- Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.
- Lisää parmesaanijuusto ja yksi muna ennen tarjoilua. Sekoita hyvin minuutin ajan ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku