Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kardemummakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kardemumma on kerrassaa ihana kakkumauste. Kokonaisina murskatut kardemummansiemenet antavat parhaan maun.

1 kakkuun

  • 125 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 ½ dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

3. Lisää munat yksi kerrallaan.

4. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne munavaahtoon kermaviilin kera.

5. Kaada taikina vuokaan, paista hieman uunin keskitason alla reilu tunti.

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku