Kardemummakakku
Kardemumma on kerrassaa ihana kakkumauste. Kokonaisina murskatut kardemummansiemenet antavat parhaan maun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 2 ½ dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
3. Lisää munat yksi kerrallaan.
4. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne munavaahtoon kermaviilin kera.
5. Kaada taikina vuokaan, paista hieman uunin keskitason alla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku