Marsipaaniomenakakku
Joka viikko MTV3 Huomenta Suomen studiossa leivotaan aina keskiviikkoaamuisin. Tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo herkullisen omenakakun, joka tuo mukavaa makeutta syyspäivään. Jennin helpoin ohjein voi jokainen oppia tänään varsinaiseksi marsipaanimestariksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Raaka-aineet
- Vaalea kakkupohja (n. 20 cm)
- 200-300 g omenahilloa
- 1,5 dl valmista vaniljakreemiä
- 7-8 dl kermaa
Koristeluun
- 400-500 g vihreää marsipaania
- 40 g ruskeaa marsipaania
- punaista ja ruskeaa elintarvikeväriä
Valmistusohje
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta sokerivedellä tai omenamehulla. Levitä alimpaan kerrokseen omenahilloa ja kerros kermavaahtoa.
Laita keskimmäiseen kerrokseen vaniljakreemiä ja kasa kermavaahtoa. Mausta halutessasi väliin tuleva kermavaahto omenahillolla ja ripauksella inkivääriä.
Kostuta päällimmäinen kakkukerros jo pöydällä, jolloin se on helpompi muotoilla kermakeon päälle. Muotoile kakusta korkea puolipallo ja levitä päälle ohut kerros kermavaahtoa.
Kauli vihreä marsipaani ohueksi levyksi ja aseta kakun pintaan. Muotoile omenan malliseksi.
Tee ruskeasta marsipaanista omenalle ranka ja vihreästä marsipaanista muutama lehti.
Halutessasi voit maalata omenasta aidomman näköisen käyttäen elintarvikevärejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi