Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kummitusleivokset

Julkaistu 30.10.2013 13:27

Halloweenin leivonnaisten hauskuus on näyttävässä koristelussa, joten herkullisen makunsa lisäksi lopputulokset ovat myös ilo silmälle. Halloween on ennen kaikkea lasten juhla, joten yhdessä leipomisesta ja koristelusta voi ottaa ilon irti isommallakin joukolla pikkuleipureita. Reseptistä tulee noin 15 leivosta.

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g sitruunatahnaa (lemon curd)

Pinnalle

  • 5 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 lakupötköä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä pinnalle sitruunatahna ja kääri tiukahkolle rullalle. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja nosta leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille. Pursota suuriaukkoisella suorapäisellä tyllalla runsas kerma-rahkakeko kääretortun pinnalle. Leikkaa lakusta pieniä viipaleita ja asettele silmiksi.

Vinkki! Halutessasi voit tarjota leivosten seurana lakritsikastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset