MasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkue

mc_eps6_annos_punainen_joukkue_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa valmistettiin aamiaistarjotin.

Munakokkeli

  • 10 kpl kananmunaa
  • 3 rkl voi
  • 2 rkl creme fraiche
  • pakettillinen pekonia

Ratatoulle

  • 2 kpl erivärisiä porkkanoita
  • 2 kpl paprikaa
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl salaattifenkoli
  • 3 kpl pientä kesäkurpitsaa
  • 10 kpl sokeriherne
  • suola
  • 1 sitruunan mehu
  • 50 g voi
  • 2 rkl yrttietikkaa
  • 4 timjamin oksaa
  • 2 rkl hunaja

Vihershotti

  • 1 kpl kurkku
  • 5 dl pinaatti
  • 1 kpl vihreä omena
  • 2 sitruunan mehu
  • inkivääriä oman maun mukaan
  • 2 dl omenamehu

Financier-leivos

  • 6 kpl valkuainen
  • 100 g tomusokeri
  • 90 g vehnäjauho
  • 90 g mantelijauho
  • 150 g voi
  • pensasmustikoita

Mustikkaserbet

  • 200 g mustikka
  • 0,5 dl glukoosisiirappi
  • ½ sitruunan mehu
  • 150 ml turkkilainen jugurtti

Mascarponevaahto

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl mascarponen
  • ½ sitruunan kuori
  • sokeria maun mukaan

Sienitoast

  • 2 kpl herkkutatti
  • kourallinen kanttarelli
  • 0,5 dl kuohukerma
  • 2 rkl creme fraiche
  • 1 kpl salottisipuli
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • rapea kuorista maalaisleipää
  • 1 dl goudaa raastettuna
  • voita paistamiseen

Pikkelöidyt herneet

  • 1-2-3 liemi valkoviinietikalla
  • Sokeriherneitä

Valmistusohje

Sekoita ainekset munakokkeliin. Laita voi pannulle ja anna sulaa ja sekoita seosta hitaasti miedolla lämmöllä. Laita pekonit leivinpaperille ja 200c uuni 12-14min kunnes rapeita. Anna jäähtyä ja aja muruksi. Leikkaa ruohosipuli pieneksi silpuksi.

Preppaa kaikki kasvikset valmiiksi haluamiksi paloiksi. Esikeitä kovat juurekset ennen paistoa. Paista kaikki voissa, mausta suolalla, pippurilla, etikalla, sitruunalla ja yrteillä. Paista kasvikset lopuksi yhdessä. Annostele.

Kuori hedelmät ja laita kaikki blenderiin. Siivilöi mehuksi.

Leikka herkkutatit ohuiksi siivuiksi ja paista reilussa voissa hyvä väri pintaan. Siirrä sivuun. Lisää pannulle voita ja pilkotus salotit ja pilkotut kanttarellit. Kuullota ja lisää kuohukerma, timjani, suola ja pippuri. Ota sivuun ja lisää creme fraiche. Sivele öljyllä ja paahda leivät uunissa. Laita sienipaistos, paistetut herkkutatit leivällle, lisää juustoraaste. Gratinoi nopeasti uunissa. Koristele tuoreilla yrteillä.

Kiehauta 1-2-3 liemi ja lisää herneet kuumaan liemeen. Anna pikkelöityä 15min.

Vispaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Ruskista voi ja siirrä jäähtymään. Lisää siiviloiden jauhot valkuaismassan joukkoon hienovaraisesti sekoittaen. Kääntele jäähtynyt voi joukkoon hiljalleen (Jätä hieman viimeistelyyn). Voitele vuoka / muotit. Kypsennä 225c 8-10min. Valele jäähtynyt leivos ruskistetulla voilla.

Laita mustikat, sokeri, sitruumehu, glukoosi ja turkkilainen jugurtti tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää sokeria ja sitruunamehua maun mukaan. Laita seos pakkaseen kunnes jäätynyt välillä sekoittaen jotta massa jäätyy tasaisesti.

Vispaa kerma, lisää mascarpone sekä sitruunankuori. Mausta maun mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!