MasterChef: Antti Lukkarin signature dish
MasterChef Suomi -kauden viidennessä jaksossa tuli toisentaa Antti Lukkarin annos.
Sveitsiläinen marenki
- 100 g vettä
- 13 g albuminaa
- 50 g isomaltia
- 80 g sokeria
- 2,5 g sitruunahappoa
Crème pâtissière
- 100 g maitoa
- 20 g ruokosokeria
- 24 g keltuaista
- 12 g maissitärkkelystä
- 12 g suolatonta voita
- 1 kpl vaniljatanko
Crème Diplomate
- 150 g crème pâtissière
- 75 g kermavaahtoa (soft peak)
Vadelmacoulis
- 100 g vadelmamehua
- 20 g sokeria
- 1 g xantanaa
Mesimarjahillo
- 100 g pakaste mesimarjoja
- 50 g sokeria
- 50 g glukoosia
- 2 g espelette pippuria
- 2 g punaista sezhuan pippuria
Valmistusohje
Sveitsiläinen marenki: Sekoita kaikki aineet keskenään korkeassa kulhossa sauvasekoitinta käyttäen. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes massa on 55’C.
Vatkaa yleiskoneessa medium high nopeudella noin 5min, tai kunnes marenki on ”hard peak”. Laita massa pursotinpussiin jossa on laakea tylla. Pursoita puolipallomuotin päälle aloittaen ruusun ”sydämestä” ja siitä lehti kerrallaan kunnes ruusu on valmis. Tomuta vadelmapulverilla. (pakastekuivattu)
Laita 85’C uuniin joka on täysin kuiva. Kuivaa noin tunti, tai kunnes marenki on kuiva. Ota marenki pois silikonimuotin päältä ja raaputa ylimääräinen sisälmys pois, jotta marenki on mahdollisimman ohut.
Crème pâtissière: Laita kaikki ainekset kattilaan pois lukien voi. Kuumenna seos kiehuvaksi, kunnes maissitärkkelys kypsyy kokoajan sekoittan. Ota pois liedeltä ja emulsoi voi sekaan. Kaada seos astiaan, kelmuta ja viilennä nopeasti.
Crème Diplomate: Sekoita kermavaahto ja crème pâtissière keskenään. Laita pursotinpussiin.
Vadelmacoulis: Kiehauta sokeri ja vadelmamehu, lisää xantana. Kylmennä jäähauteessa.
Mesimarjahillo: Keitä hilloksi, sekoita, siivilöi. Lisää vielä 1g sezhuan pippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku