MasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Parfait
- 112 g maitoa
- 125 g kermaa
- 25 g glukoosisiirappia
- 2 g suolaa
- 60 g keltuaista
- 225 g suklaata
- 50 g vettä
- 130 g sokeria
- 90 g valkuaista
- 8cl brandya
- 400 g vatkattua kermaa
Suklaadippi
- 250 g kaakaovoita
- 250 g suklaata
- Karamellipähkinöitä
Yuzumarinoitu vadelma
- 1 dl 50/50 sokerilientä
- 0,25 dl yuzumehua
- Vadelmia
Lämmin suklaakastike
- 100 g suklaata
- 100 g maitoa
- 100 g kermaa
- 100 g sokeria
- 50 g glukoosia
- 50 g voita
Valmistusohje
Tee parfaitmassan pohja. Mittaa kattilaan maito, kerma, glukoosi, suola sekä keltuaiset. Kypsennä kokoajan sekoittaen 78-asteeseen. Lisää suklaan päälle ja emulgoi. Laita pakkaseen hyytymään.
Tee parfaitmassaan italialainen marenki. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja tee 121-asteinen siirappi. Lisää nauhana vatkattuun valkuaiseen ja jäähdytä kokoajan sekoittaen. Lisää jäähtyneeseen parfaitpohjaan brandyn kanssa. Vatkaa 400g kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää massaan. Muotita ja pakasta.
Tee vadelmien marinadi valmistamalla 50% sokeriliemi ja mausta liemi yuzulla. Lisää hieman jäähtyneenä vadelmien päälle.
Mittaa suklaakastikkeen raaka-aineet kattilaan ja emulgoi.
Sulata suklaa ja kaakaovoi parfaitien dippaamista varten. Jäähdytä 40 asteiseksi ja lisää karamellisoidut pähkinät. Dippaa grillivarrasta tai nuppineulaa apuna käyttäen täysin jäätynyt parfait.
Kokoa annos. Tarjoile lämpimän suklaakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku