Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps10_annos_ALEKSI_kuva_juuli_aschan_001
Julkaistu 30.11.2023 10:17

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Parfait

  • 112 g maitoa
  • 125 g kermaa
  • 25 g glukoosisiirappia
  • 2 g suolaa
  • 60 g keltuaista
  • 225 g suklaata
  • 50 g vettä
  • 130 g sokeria
  • 90 g valkuaista
  • 8cl brandya
  • 400 g vatkattua kermaa

Suklaadippi

  • 250 g kaakaovoita
  • 250 g suklaata
  • Karamellipähkinöitä

Yuzumarinoitu vadelma

  • 1 dl 50/50 sokerilientä
  • 0,25 dl yuzumehua
  • Vadelmia

Lämmin suklaakastike

  • 100 g suklaata
  • 100 g maitoa
  • 100 g kermaa
  • 100 g sokeria
  • 50 g glukoosia
  • 50 g voita

Valmistusohje

Tee parfaitmassan pohja. Mittaa kattilaan maito, kerma, glukoosi, suola sekä keltuaiset. Kypsennä kokoajan sekoittaen 78-asteeseen. Lisää suklaan päälle ja emulgoi. Laita pakkaseen hyytymään.

Tee parfaitmassaan italialainen marenki. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja tee 121-asteinen siirappi. Lisää nauhana vatkattuun valkuaiseen ja jäähdytä kokoajan sekoittaen. Lisää jäähtyneeseen parfaitpohjaan brandyn kanssa. Vatkaa 400g kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää massaan. Muotita ja pakasta.

Tee vadelmien marinadi valmistamalla 50% sokeriliemi ja mausta liemi yuzulla. Lisää hieman jäähtyneenä vadelmien päälle.

Mittaa suklaakastikkeen raaka-aineet kattilaan ja emulgoi. 

Sulata suklaa ja kaakaovoi parfaitien dippaamista varten. Jäähdytä 40 asteiseksi ja lisää karamellisoidut pähkinät. Dippaa grillivarrasta tai nuppineulaa apuna käyttäen täysin jäätynyt parfait. 

Kokoa annos. Tarjoile lämpimän suklaakastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef