MasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Lakujäätelö
- 2,5 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 0,75 dl sokeria
- 3 kpl keltuaista
- 3 rkl lakujauhetta
Tyrni-valkosuklaa namelaka
- 60 g kermaa
- 2,4 g liivatetta
- 3 g glukoosia
- 102 g valkosuklaata
- 80 g kylmää kermaa
- 40 g tyrnimehua
Paahdettu valkosuklaa
- 100 g valkosuklaata
Appelsiini sponge-cake
- 3 kpl lananmunaa
- 95 g sokeria
- 80 g vehnäjauhoja
- 75 g voisulaa
- 20 g appelsiinimehua
Sokeroitu tyrni
- 1 dl tyrniä
- 0,5 dl sokeri
Valmistusohje
Kiehauta kerma ja maito kattilassa ja vatkaa sokerista sekä munista kevyt vaahto. Kaada kerma maitoon nauhana ja kypsennä 83 asteeseen. Mausta lakujauheella, jäähdytä massa ja laita jäätelökoneeseen.
Laita liivate likoamaan. Kiehauta 60g kermaa ja 3g glukoosia. Mittaa kulhoon suklaa. Lisää liivate kiehautettuun kerma-maitoon. Kaada ohuena nauhana suklaan joukkoon samalla poraten sauvasekoittimella. Poraa lopuksi joukkoon kerma ja tyrnimehu.
Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes kullanruskea.
Sekoita kulhossa sponge kakun ainekset. Mittaa jauhot ja sokeri, lisää joukkoon munat ja sen jälkeen voisula. Lisää lopuksi mehu. Laita massa sifoniin ja panosta kahdella patruunalla. Laita massa kertakäyttökippoihin puolilleen ja mikrota 850W uunissa 1 min. Käännä kupit ylösalaisin pellille kun otat ne mikrosta ja anna jäähtyä.
Sekoita sokeri ja tyrnit keskenään, anna sokerin sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku