MasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn resepti

mc_eps15_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Ainekset

  • 3 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 8 kaffir lehteä
  • 3 passionhedelmää
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl gelatiinia
  • 4 vihreää omenaa
  • 1 lime
  • keltaista ja sinistä tai vihreää väriainetta
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl maitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl tomusokeria
  • sinistä väriainetta

Valmistusohje

Valmista jäätelö. Lämmitä kattilassa 3+3dl maitoa ja kermaa, sokeria ja limen lehdet. Älä anna mennä yli 80 asteen. Sekoita massaan gelatiinia ja anna vähän jäähtyä. Erottele 5 keltuaista ja riko ne vatkaamalla. Vispaa massa keltuaisten joukkoon. Laita massa jäätelökoneeseen ainakin 45 minuutiksi.

Valmista omenagranita. Mehusta omenat, siivilöi mehu ja lisää vähän sokeria ja 1 limen mehu. Pistä laakealle astialle ja annan jäätyä. Raavi lautaselle haarukalla.

Valmista asteroidikakku. Sekoita vehnäjauhot, maito, sokeri ja leivinjauhe, sekä mustaa väriainetta. Pistä sifoniin, lisää yksi patruuna ja sekoita. Purista pahvimukiin ja kypsennä mikrossa 30-40 s. Revi kakku palasiksi lautaselle.

Valmista passionkastike. Keitä passionhedelmiä sokerin ja veden kanssa. Lisää vähän gelatiinia ja siivilöi.

Valmista tähtipöly. Sekoita sinistä väriainetta ja tomusokeria. Siivilöi lautaselle.

Lisää lautaselle granaattiomenan siemeniä sellaisenaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!