Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps4_annos_OONA_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 1 rs lakkoja
  • 2 dl vettä
  • 330 g valkosuklaata
  • 330 g kermaa
  • 90 g maitoa
  • 5 kpl liivatelehteä
  • Kultaista värijauhetta
  • 300 g valkosuklaata
  • 50 g kaakaovoita
  • 1 pnt timjamia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 10 g sokeria
  • 60 g mantelia
  • 50 g sokeria

Valmistusohje

Valkosuklaa pallo. Sisin kerros: Kuumenna lakka ja vesi, sekoita tasaiseksi sauvasekottimella. Siivilöi ja jäädytä puolipallo muottiin. Keskikerros: Liota liivatteet, punnitse maito kattilaan ja sulata suklaa. Vispaa kerma valmiiksi jääkaappiin. Lämmitä maito ja liota liivatteet. Kaada suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos noin 45 asteeseen vatkatun kerman sekaan ja sekoita. Kaada muotin pohjalle ja lisää jäätynyt lakka puolipallo. Laita pallon yläosa kiinni, ja pursota loput mousset sisään. Pakasta noin 1 h. Kun jäätynyt, sulata suklaa ja kaakao voi, dippaa pallo seokseen ja viimeistele kultajauheella.

Punnitse timjami, jauho, kananmuna ja sokeri tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi ja siivilöi sifoniin. Laita korkki kiinni ja lisää yksi patruuna. Pursota kakkua 1/3 osa pahvimukiin ja kypsennä mikrossa noin 40 sekuntia. Anna jäähtyä ja paloittele kakku repimällä.

Paahda manteli uunissa 180 asteessa noin 30 min. Rouhi pienemmäksi. Kaada sokeri pannulle ja paahda ruskeaksi ja lisää manteli joukkoon. Sekoita ja kaada silikoniselle matolle jäähtymään. Rouhi puukolla valmista karamellimantelia annokseen.

Koristele timjamin lehdillä ja lakoilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef