MasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 1 rs lakkoja
- 2 dl vettä
- 330 g valkosuklaata
- 330 g kermaa
- 90 g maitoa
- 5 kpl liivatelehteä
- Kultaista värijauhetta
- 300 g valkosuklaata
- 50 g kaakaovoita
- 1 pnt timjamia
- 4 kpl kananmunaa
- 10 g sokeria
- 60 g mantelia
- 50 g sokeria
Valmistusohje
Valkosuklaa pallo. Sisin kerros: Kuumenna lakka ja vesi, sekoita tasaiseksi sauvasekottimella. Siivilöi ja jäädytä puolipallo muottiin. Keskikerros: Liota liivatteet, punnitse maito kattilaan ja sulata suklaa. Vispaa kerma valmiiksi jääkaappiin. Lämmitä maito ja liota liivatteet. Kaada suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos noin 45 asteeseen vatkatun kerman sekaan ja sekoita. Kaada muotin pohjalle ja lisää jäätynyt lakka puolipallo. Laita pallon yläosa kiinni, ja pursota loput mousset sisään. Pakasta noin 1 h. Kun jäätynyt, sulata suklaa ja kaakao voi, dippaa pallo seokseen ja viimeistele kultajauheella.
Punnitse timjami, jauho, kananmuna ja sokeri tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi ja siivilöi sifoniin. Laita korkki kiinni ja lisää yksi patruuna. Pursota kakkua 1/3 osa pahvimukiin ja kypsennä mikrossa noin 40 sekuntia. Anna jäähtyä ja paloittele kakku repimällä.
Paahda manteli uunissa 180 asteessa noin 30 min. Rouhi pienemmäksi. Kaada sokeri pannulle ja paahda ruskeaksi ja lisää manteli joukkoon. Sekoita ja kaada silikoniselle matolle jäähtymään. Rouhi puukolla valmista karamellimantelia annokseen.
Koristele timjamin lehdillä ja lakoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku